Cykelnerven generalprøve: Bakketræning i Vejle

Cykelnerven samlet til generalprøve

Søndag den 29. maj havde Cykelnerven deres generalprøve forud for de tre etaper i Frankrigs Alper i uge 24 – altså, om blot to uger!

Det betød, at 170 Cykelnerver fra hele landet var dukket op ved Hotel Munkebjerg, hvor vi fra Trekantens hold tog imod dem og ellers viste dem pænt rundt i Vejles bakkede terræn.

Med en rute, stærkt inspireret af Grejsdalsløbets 140 km rute, blev det på ingen måder nogen skovtur, som vi skulle på denne solrige søndag. Med stor hjælp fra ryttere fra Peloton, som også står turen i Frankrig, blev de 170 ryttere delt op i mindre hold á cirka 20 på hvert. Niveauopdelt, velogmærket.

De hurtigste startede ud først, således de ikke skulle overhale de mindre hurtigere undervejs og dermed skabe unødige trafikale problemer. Omtrent 120 km var oprindeligt planlagt, men med flere muligheder for at korte ruten ned undervejs.

Og det, at korte ruten ned, blev der desværre også brug. Jeg startede ud med det første hold, og knapt var 10 km kørt før første punktering indtræf. Og det sammenholdt med, at vi allerede var forsinket før starten gik, ja det betød så, at ruten måtte kortes ned.

Flere punkteringer, små team møder undervejs hvor op- og nedkørsler blev diskuteret og andre stop undervejs betød, at vi måtte korte næsten 30 km af ruten.

Det blev dog alligevel til et besøg på flere af de gode stigninger undervejs; Kiddesvej, Blue Horse, Tørskind Grusgrav og ikke mindst Munkebjerg, som var dagens finalebjerg.

Flere ryttere viste også aldeles høj klasse på bakkerne derude, og det giver mig efterhånden lidt gru om, at det ikke er “kun” er Eskild Ebbesen, jeg skal forsøge at slå, når Munkebjerg og Kiddesvej om to uger er byttet ud med Col de la Ramasz og Col de Jour Planne og mange, mange flere bjerge!

Du kan se mere af generalprøven i videoen herunder – og hvad angår bjergene i Frankrig? Dem får du meget mere at vide om de næste to ugers tid…