Tour de Jylland ’12

I sommeren 2012 fik jeg en lidt vild tanke. Jeg ville opleve Danmark på cykel!
Efter jeg i et par år havde cyklet regelmæssigt og også fået investeret i en ryttercykel. En Trek 1.1, aluminium 9-speed, så var tiden moden til et større projekt.

I sommeren 2010 cyklede jeg Sønderjylland rundt. Men denne sommer skulle det altså være større. Det skulle være Jylland rundt langs kysten! Men da jeg jo et par før havde cyklet den sydlige del rundt, så skar jeg denne del af turen af, og cyklede i stedet direkte fra Kolding til Vestkysten og derfra i urets retning Jylland rundt. Det tog cirka en uge at klare de 720 km med alt oppakning på ryggen og overnatning i Shelters undervejs.

Her på denne side kan du finde alt info om min Tour de Jylland 2012. Lige fra ruten, billeder og video samt min turbeskrivelse og diverse sjove faktuelle oplysninger.

Se min pakkeliste her
Tour de Jylland 2012

Referat af Tour de Jylland 2012

“…Med forsyningerne i orden manglede det blot 10 km, før målet var nået. Eller, mindre kunne have gjort det, men da jeg ikke var opmærksom nok på omgivelserne kom jeg til at køre for langt, og så måtte GPS’en på mobilen tændes – en ting den i øvrigt blev flittigt på min tour.

Og da jeg endelig nåede til plantagen efter 128 km, var det en grussti, som tog imod mig. Af frygt for punkteringer hoppede jeg af cyklen og trak afsted med den. Her på stien mødte jeg en anden cykelrytter, dog med en mountainbike under sig, som troede jeg var kørt i smadder, siden jeg gik. Situationen gik dog op for ham, efter et par af mine ord hjalp ham på vej. Herefter kunne han så guide mig hen til shelterne…”

Ruten for Tour de Jylland 2012

Tour de Jylland 2012 bestod af seks etaper. Fra Kolding til Hvide Sande, og videre langs Vestkysten. Og fra Skagen og Grenen ned langs østkysten til målet i Aarhus.
Se etaperne herunder.

Læs resten af beskrivelsen
Se mere info om ruten

Fakta om Tour de Jylland

Fakta om tour de Jylland

Få alle svarene på alle dine spørgsmål om min Tour de Jylland 2012. Hvor langt cyklede jeg? Hvor mange penge brugte jeg? Hvad spiste jeg?
Hvad var min gennemsnitsfart? Og hvor mange kalorier blev forbrændt?

Billeder og medier

Se alle billederne og videoen fra Tour de Jylland 2012

Læs fakta om TDJ
Se mediebiblioteket