Hesten kom på asfalt igen og korte rør

Hesten kom på asfalt igen

Ligesom køerne hele vinteren over har gået inde i stalden og blot venter på at komme på græs igen. Ja, således har jeg og min cykel også blot ventet på at foråret kom, så jernhesten nok engang kunne komme ud på asfalten igen.

Og den dag kom så i går! Endelig havde jeg tid i programmet, og endeligt var varmegraderne tocifret. Solen tittede endda også frem. Vejret var endda så godt, at det blev iført korte rør, at jeg bevægede mig ud på små 50 km i området syd for Dortmund.

Nu tror I måske, at det er løgn. Men undervejs var jeg faktisk ved at stoppe op for at skifte tøj. Den langærmet undertrøje var blevet for varm. Jeg var endda kommet afsted med en vindvest og ekstra løse ærmer i lommerne, i tilfældet af at jeg nu var blevet for kåd i ført min projekt om at indlede cykelsæsonen udendørs i korte rør.

Forårsklargøring af cyklen

Men før jeg kunne traske de 79 trin ned fra fjerde sal til almindelig jordhøjde, måtte jeg lige gøre cyklen forårsklar. Det sidste kvarte, ja næsten halve års tid, har den stået indenfor og blevet brugt på hometraineren. Det har betydet at bagdækket var slidt op. Ja, nærmest smeltet som I kan se på billedet. Formentligt ville det punktere så snart det ramte asfalten. Et nyt GP 4000 II blev sat på. Lufttrykket hævet til knap 8 bar. Og alle kabler, skruer og samlinger blevet gået efter og efterspændt. Kæden rengjort og nok engang smurt.

Sidst men ikke mindst blev dunken fyldt med en god blanding af vand, sukker og salt. Det virker fint for mig som energidrink, men prøv det lige af på dig selv derhjemme, før du finder det rigtige blandingsforhold. Ville være ærgerligt at sidde på cyklen med en “hurtig mave”.
Bare for en sikkerheds skyld, så røg et par gels også i baglommen.

Cykelruten var ikke helt planlagt på forhånd. Jeg er stadig heller ikke 100 % stedkendt i området. Jeg ved blot, at der er en lækker cykelnatur i området syd for Dortmund, og når jeg når Ruhrfloden, så har jeg cirka cyklet 20-25 km. Den plejer dermed også at være mit vendepunkt.

Korte rør og heste på asfalt

Okay, det er lidt cykelslang. Og det er måske også selvopfundet. Men “korte rør” dækker blot over, at der køres i shorts, eller BIB om man vil. Normalt fordrer det så også, at benene er barberet. Men ligesom Sagan i 2016, så har jeg ikke lige “haft tid” til det endnu. Men det har jo en praktisk betydning, især i tilfælde af styrt, hvor det så er nemmere at holde såret rent.

Men lidt pels på benene hjælper nu også med at holde varmen, indtil det bliver rigtigt forår. De 14 grader og solskin på denne tur var dog rigeligt fint!

Og hesten på asfalt? Ja, det er jo simpelthen bare jernhesten aka cyklen, Black Beauty, der kommer en tur ud på landevejen igen.

Så er de spørgsmål vist også rundet af.

På turen blev det til 43,9 km, + det løse før jeg kom ud af byen. I alt 600 højdemeter med tre gode stigninger på. Du kan se info om turen herude til højre af siden.Hesten kom på asfalt igen

Se statistik fra min første cykeltur i år