Opskriften

Cantuccini

Når livet af og til skal sødes lidt op, så har jeg en tendens til at finde en kage frem. Og når jeg samtidigt har jeg en stor kærlighed for Italien og deres køkken, så er det jo oplagt at kigge på, hvad de har at byde på.

Cantuccini, den dobbeltbagte småkage, er jeg aldeles glad for, især når den kombineres med kaffe.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 330g hvedemel
  • 250g sukker
  • 200g mandler
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 1 knsp. salt
  • Skallen fra økologisk citron

Fremgangsmåde
En pande sættes igang med svag varme, hvorpå mandlerne ligger og bruner, samtidigt tændes ovnen på 190 grader.

Mens mandlerne bruner, vejes de andre ingredienser af; hold mel og sukker adskilt som udgangspunkt.

I skålen med sukkes tilføjes vaniliesukkeret, saltet samt skallen fra citronen (her kan skal fra en appelsin også bruges med fordel).Cantuccini bages i to omgange

Æggene slåes ud i denne skål og det hele piskes til en til luftig, cremet masse.

Sørg for at rør rundt i panden med mandler undervejs, så de ikke brænder på.

Herefter sigtes melet, lidt ad gangen, i den luftige, cremede masse og vendes rundt. Denne proces forsætter til alt melet er brugt, eller massen er godt klistret, uden at blive for tør.

Siden hakkes mandlerne groft og røres i massen.

Du kan nu tage massen op af skålen og forme den på bordet til ét aflangt brød, ca. 7 cm bredt og et par cm tykt (se billedet) – det hæver ikke mærkbagt i ovnen.

 

Den lækre italienske småkageSæt pladen med “brødet” ind i ovnen og giv den ca. 20 min. Herefter tages brødet ud og skæres, skråt i 1 cm tykke skiver (se billedet til højre). Sænk samtidig temperaturen i ovnen til 175 grader. Disse skiver sættes med mellemrum på pladen, inden de kommer ind i ovnen igen, omtrent 12-14 minutter. Men hold øje med de ikke bliver for mørke.

Og så anbefaler jeg ellers, at du brygger en god kande kaffe til din cantuccini og nyder la dolce vita!

En del af Madblogstoppen