Opskriften

FiberbollerJa, nu er jeg jo blevet medlem af Madblogstoppen, og så er det vel også på sin plads at sætte lidt fokus på mad herinde.
Her i dag har jeg siddet og kigget lidt på de opskrifter, jeg har på bloggen, og der var ikke mange!

Så var det, at det slog mig, nu jeg alligevel havde en bolledej i køleskabet, at jeg da kunne dele den opskrift på fiberboller med jer. Boller er noget jeg altid har liggende, da de er gode til den hurtige sult.
Problemet ift. opskriften her er dog, at jeg aldrig tager mål på mine ingredienser. Så her følger lige en cirka opskrift:

  • 700 ml vand
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk rørsukker
  • 2 spsk olie (oliven/solsikke)
  • 1/2 pakke gær
  • 200 gr revet gulerod
  • 200 gr havregryn
  • Ca. et kg protein hvedemel
  • Et lille døgn i køleskabet til hævning
  • Bagetid: Ca 15-20 min. ved 200 grader

Det står selvfølgelig frit for at variere i målene, som det nu passer ind. Det eneste jeg er obs på, er bare at min dej ikke bliver for “tør”, når jeg er færdig med at ælte den. Og som I nok kan se af ingrediensmængden, så bliver det en pænt stor dej, men jeg er også typen der gerne bliver pænt sulten ofte i løbet af en dag 😉

Fremgangsmåde

Vand hældes i skål, salt og sukker (for smag og sprødhed) tilføjes og røres ud i vandet. Samme procedure med gæret. Olien tilføjes.
Herefter kommer de revede gulerødder, jeg plejer at gøre det via en kombi af stavblender og processor (nogen kalder det måske en foodprocessor), da det går hurtigere. Havregrynen ryger ligeledes i og blandingen røres rundt.

Herefter gælder det melet. Og det er her man skal være obs. Nogen gange kræver dejen mere mel end andre gange, så tilsæt mængden lidt af gangen, og mærk hele tiden efter på dejen. Den skal gerne være glat men dog stadig klæbrig, når du er færdig med at ælte.

Når jeg når det stadie, kommer skålen med dejen i køleskabet, hvor jeg gerne lader den hæve et lille døgn, til den nærmest vokser ud af skålen.
Så kan bollerne ellers anrettes i passende størrelser (min passende størrelse hedder stor), på en bageplade og sættes ind i den forvarmede ovn på 200 grader. Her skal man så igen holde øje med dem. Når der kan bankes på bollernes skorpe og de lyder hule og hårde, så er de færdige. Det tager ca. 15-20 minutter, afhængigt af størrelserne på bollerne.

Og voila, så har du en omgang fiberrige boller af den halvsunde slags.

 

En del af Madblogstoppen