Opskriften

Forloren sund banankage
I går var der eksperimenter i køkkenet, eksperimenter af den sødere slags. Planen var at lave kage af den sundere slags. Siden jeg altid har været glad for banankage, så var det dét, jeg tog udgangspunkt i.

Desuden har jeg i noget tid haft en idé om at bruge min weightgainer i bagværk, så jeg har kigget nettet igennem for en opskrift på en sund banankage, som jeg siden har redigeret lidt i.

Ingredienserne er som følger:

  • 2 bananer
  • 300 gr havregryn
  • 150 gr weigthgainer
  • 5 dl minimælk
  • 1 dl kokosrasp
  • 3 æg
  • 2 spsk olie
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniliesukker

Fremgangsmåde

Bananerne blendes op i mælken, siden får æggene samme tur. Herefter tilsættes olie, salt, vaniliesukker, bagepulver, kokosmel og weightgaineren. Det hele røres rundt, og langsomt kan havregrynen tilsættes. Såfremt du føler, at blandingen virker for flydende kan mere havregryn eller mel tilsættes.

Hele blandingen hældes ud i en bageform og sættes ind i ovnen, hvor den bager i 40 minutter ved 175 grader.

Kagen er selvsagt lidt tung og måske en smule tør, så jeg kunne forestille mig, den fungerer fint med en “frisk creme” til, fx hindbærsorbet – det har jeg dog ikke prøvet endnu.

En del af Madblogstoppen