Opskriften

2013-03-04 17.02.01

Rejecocktail

Når det nu ikke er træningen, der umiddelbart fylder mest i min hverdag, endnu, så kan jeg også tillade mig at rette fokus på noget andet her på bloggen. I dag bringer jeg en opskrift på en forret, og i morgen følger hovedretten så. Og hvem ved, måske følger der en dessertopskrift en dag også.

Men i dag gælder det forretten: En rejecocktail eller reje/avocado-salat om man vil. Den er nem at lave, kan smages til i forskellige varianter og nemt skaleres op og ned. Netop fordi den kan skaleres op og ned og smages til som man vil, bliver opskriften her uden egentligt mål.

  • 1 avocado
  • 150 gr rejer (i lage er det nemmeste, men andre rejer kan med fordel vælges)
  • Hakket frisk persille
  • Citron eller limesaft
  • Soyasovs
  • Hvidløg
  • Chili (kan undlades hvis man ikke er til stærk mad, men giver en god skarphed til retten)
  • Peber

Avocadoen skæres ud i små tern og hældes op i en skål, den samme vej ryger rejerne, efter lagen er hældt fra. Persillen og chilien hakkes og tilsættes skålen. I min portion, se billedet, er der brugt en håndfuld frisk persille samt en halv chili.

Hvidløgen presses ud over, jeg har i mit tilfælde brugt tre fed. Det kan lyde voldsomt, men det giver retten et godt tuch, og så er hvidløgen jo sundt, omend den giver en kraftig dunst.

Citrusfrugten presses over skålen, soyan tilsættes og peber kværnes, før det hele røres rundt. Du kan nu smage retten til, om der skal mere peber, soya eller andre krydderi i. Det kan med fordel smages til med noget sødt, fx. sukker eller honning.

Du har remt plet med smagen, når den har en god fylde og rundhed, samt noget sødme, syre og en smule skarphed – det kan lyde kompleks, men du ved det, når den er der.

Velbekomme!

Info

Avocadoen er utroligt rig på B-, E- og K-vitamin, der har effekt på hhv. kroppens/cellernes opbygning, antioxidanten samt blodstørkningen. Derudover har frugten et stort indhold af umættede fedtsyrer og er dermed en god fedtkilde at indtage.

Dermed er denne forret yderst sund og god for kroppen, og jeg kan varmt anbefale den.

Opskriften her er udviklet i et samarbejde med en god veninde, der desuden driver sin egen blog med mange andre spændende opskrifter, se mere på carrotsncrumble.com

En del af Madblogstoppen