Opskriften

Tunsalat med pastaJeg har længe haft et par dåser tun stående til at glo på mig, uden jeg lige vidste, hvad jeg skulle stille op med dem. Den anden dag kom svaret så til mig: En tunsalat. Ja, jeg ved det godt; Det er bestemt ikke verdens mest originale idé og retten er bestemt heller ikke noget kønt syn, som billedet nok kan bekræfte. Men fint smager den og sundt er det nu engang også.

Så her kommer et udkast til, hvordan den kan laves. Og siden jeg ynder at lave store portioner, da jeg både spiser meget, men også gerne vil have til flere dage, så kommer her den store version af retten hvor der bestemt er nok til flere personer eller flere dage:

  • 2 dåser tun
  • En halv pose kogt pasta
  • En halv agurk
  • En halv broccoli
  • 5 gulerødder
  • 2 peberfrugter
  • Et par håndfulde majs
  • Et par håndfulde ærter
  • (Basilikums)pesto

Der findes ingen grænser for, hvad der kan tilføjes i retten eller hvordan det skal skaleres i forhold til hinanden. Undervejs overvejede jeg citronsaft, presset hvidløg og hakket chili, men et tidspres gjorde, at jeg kom fra det igen, men jeg tror bestemt at alle tre ingredienser kan tilføre et ekstra pift til denne tunsalat, og det skal helt klart prøves en dag.

Fremgangsmåden:

Mens pastaen kogger, hakkes grøntsagerne fint og vendes ud i skålen. Gulerødderne kan med fordel rives til råkost. Ligeledes vendes tunen ud i skålen, og samme vej ryger pastaen, når den er kogt færdig.

Herefter kommer det sværeste ved denne ellers supernemme ret. Nemlig at få fordelt pestoen jævnt mellem alle ingredienserne. Den skal næsten æltes med håndkraft, så den ikke bare ligger i små klumper hist og her.

Bemærk

Brug økologiske grøntsager, eller skyld og rens dem grundigt. Ingen af grøntsagerne bliver tilberedt, så alt skidt og sprøjtemiddel vil sidde på dem, hvis ikke der gøres noget ved dem.

En del af Madblogstoppen