Opskriften

PastaretNem pastaret

I kender vel alle det at have en travl aften, hvor man ikke lige kan overskue at lave det vilde måltid mad, men stadigvæk har en sult der ikke kan tilfredsstilles med et par rugbrødsmader.
Jeg har dem ofte!
Derfor står følgende denne pastaret, i forskellige variationer dog, også tit på menuen i mit hjem. Den er ganske kulhydratrig og derfor ikke velegnet til slankekosten, med mindre man dyrker meget motion. Ikke desto mindre er den
dog relativt sund og hurtigt at bikse sammen. Samtidigt kan den også nemt laves som større portion, så der er til flere dage/personer.
Du skal bruge:

  • En pakke pasta (jeg foretrækker frisk pasta)
  • En dåse flåede tomater (gerne dem med smag/grøntsager/krydderier i)
  • To-tre gulerødder (hakket i skiver) andre/flere grøntsager kan fint bruges
  • Et hvidløgsbrød
  • Et stykke kød (fx skinkeschnitzel, svinekotelet etc.)
  • Diverse krydderier til kød og sovs; fx: hvidløg, timian, peber, oregano, basilikum, parmasanost og salt samt olie

Fremgangsmåde

Gryden til pasta sættes til at koge med salt og olie i. Samtidigt tændes ovnen og grøntsagerne samt hvidløg til sovsen hakkes.

Grøntsager,  hvidløg og de flåede tomater sættes over ved svag varme i en lille gryde. Krydderier (basilikum, oregano og peber eksempelvis) tilsættes. Samtidigt kan panden til køden tændes og hvidløgsbrødet kan smides i ovnen.

Når vandet koger og pastaen er sat over, kan kødet bankes og krydres med eksempelvis peber og timian. Herefter lægges kødet på panden og vendes ca. hvert minut, 3-4 gange i alt afhængigt hvor tykt kødet er, og hvor gennemstegt det skal være.

Afslutningsvis tages kødet af panden, og bliver pakket ind i sølvpapir og drysset med lidt salt – dette forstærker smagen. Imens kødet ligger i denne pakke kan resten af retten anrettes på tallerknen.

På denne vis skulle retten gerne være færdig samtidigt. Afslutningsvis kan parmasanen rives over pastaen.

I alt tager det mig ca. en halv time fra start til slut at lave denne ret

Simpelt men velsmagende. Velbekomme!

En del af Madblogstoppen