Opskriften

ProteinbarerJeg har længe haft noget proteinpulver stående, som jeg har haft svært ved at få brugt. Jeg var simpelthen gået død i det, og derfor har jeg ladet mig inspirere til at bruge det på anden vis, nemlig i bagværk.
Jeg har i dag strikket en opskrift sammen på en proteinbar med de ting, jeg lige havde stående i mit køkken. Resultatet er spiseligt, men jeg udelukker ikke, at jeg kan finjustere opskriften, da den godt kan være lidt til den tørre side. Du kan evt. forsøge at komme mere honning i.

Jeg deler dog opskriften med jer alligevel, måske kan I blive inspireret også.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 200 gr havregryn
  • 150 proteinpulver (chokoladesmag)
  • 50 gr weightgainer (chokoladesmag)
  • 200 ml minimælk
  • 50 gr honning
  • 50 gr kokosrasp
  • 1 spsk kakaopulver (det helt mørke)
  • 2 tsk vaniliepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde Hjemmelavet proteinbar
Det er her, at alle kan være med. Siden jeg ikke helt vidste, hvad jeg ville bruge, så kom tingene bare i, som jeg fandt dem frem fra skabene.
Æggene blev slået ud først, så tilsatte jeg alle de tøre ingredienser, siden mælken og rørte det hele sammen. Jeg justerede mængden af tørre ingredienser til massen virkede relativt fast, men stadig flydende.
Derefter blev det hældt ud i ovnfad, i ca. 2 cm tykkelse, og siden bagt en halv time ved 200 grader i ovnen.

Den hæver en smule undervejs pga. bagepulveret, så det skal der lige tages højde for, alt efter hvordan du vil have dine bars.
Når de er færdigbagte, får de lige lov at køle af, før de skæres ud i passende størrelse.

Proteinbarene kan fint nedfryses, hvis det ønskes.