Opskriften

IDSC_1565 forbindelse med mine juices, for eksempel grønkålsjuicen med ingefær, bruger jeg tit og ofte gulerødder. De giver en god dybde og sødme i smagen, og så er det jo bare en grøntsag, men altid lige har liggende i køleskabet.

Men det er jo desværre ikke alt fra grøntsagerne, en juicer kan bruge. Der kommer altid noget pulp i overskud, og hvad skal det bruges til?

I tilfældet med gulerødderne, så er jeg blevet ret vild med at gemme det til en råkost, som er yderst simpel at lave, og kan bruges til for eksempel et mellemåltid, en hurtig snak eller sågar endda en forret.

Den kan naturligvis også laves med helt almindeligt revet gulerod, hvis det er.

Opskrift på råkost med chili

Til denne opskrift på en lækker gulerods råkost, skal du bruge:

  • 2 revet gulerødder (eller pulp fra fire pressede gulerødder)
  • 1 spsk olivenolie, eller 2 hvis du er til den slags
  • Salt, peber og chiliflager efter behov

Det er jo egentligt yderst banalt at lave, ingen videnskab her.

Gulerødder, hvad enten de er revet eller presset fra en juicer vendes ganske enkelt med olivenolien, saltet, chiliflagerne og peberet.
Olivenolien er især vigtig her, da det ellers kan være en smule tørt at spise.

I min farmor og farfars hjem, var råkost altid på bordet efter frokosten, de brugte dog rosiner i deres råkost, det er jeg ikke så stor tilhænger af, men det er da en mulighed, hvis du vil erstatte chilien med noget andet.