Opskriften

Nærende morgenmadDer er jo lidt af et tema omkring kost på bloggen i den her uge, og så slog det mig her til morgen, at jeg da egentligt aldrig har indvilget jer i min morgenmad. Så den kommer her.

At kalde det for en opskrift er måske en tilsnigelse af rang. Men her kommer mit udkast til en gang varm müsli, lækker nærende morgenmad.

Du skal (eller kan) bruge:

  • 1/3 Speltflager
  • 1/3 Rugflager
  • 1/3 Grovvalsede havregryn
  • En håndfuld græskarkerner
  • En håndfuld hørfrø
  • (Soya)mælk til dække massen, 3 dl måske.

Som det allerede fremgår af ingredienslisten, så er min morgenmad meget på slum. Det skyldes ikke mindst, at når jeg står ud af sengen, så er jeg i en helt anden verden, end den jeg ellers normalt optræder i. Jeg ved rent faktisk ikek, hvad jeg laver den første halve time, jeg er vågen.
Derudover er det vel også ret forskelligt, hvor meget vi hver især spiser om morgenen. Men husk nu på, at morgenmad rent faktisk er det vigtigste måltid i løbet af dagen – det er jo her, efter mange timer i sengen, at kroppen skal kickststartes med en røvfuld energi.

Nå, men til opskriften.
En skål eller dyb tallerken skal selvsagt bruges, og her dryser jeg de tre typer flager i (OBS jeg har blandet på forhånd i en større bøtte).
Herefter bliver det en lille, meget lille, smule teknisk.
Du kan enten vælge at hælde mælken (jeg bruger soyamælk med calcium) over flagerne først, og derefter drysse med hørfrø og græskarkerne, eller du kan gøre det omvendt. Jeg har efterhånden obseveret rundt omkring, at det er lidt af en religion, om man kommer topping eller væske på først. For mig gør det ingen forskel.

Når hele denne proces, som tager små 70 sekunder, er overstået, så kommer jeg skålen ind i mikroovnen, hvor den får ca 2 minutter ved 1200 watt. Jeg kan nemlig godt li’ min morgenmad varm, men lur mig om ikke også, at det smager ganske fantastisk koldt.

Serveres gerne med et glas juice eller kaffe.

En del af Madblogstoppen