Skærmbillede 2014-08-21 kl. 14.13.03
Sent i aftes tikkede en sms ind på mobilen, ikke at dét skal være nyheden. Men det var min svoger, der skrev, han havde hørt om et cykelløb rundt om Rold Skov og netop tilmeldt sig; det skulle være hans løbsdebut, og han ville have mig med.
Jeg tjekkede min kalender, mærkede efter i benene og kiggede på ruten. 2×54 km i halvkuperet men naturskønt terræn i det Himmerlandske. Godt nok havde jeg planlagt noget festivitas med drengene fredag aften, men et cykelløb to dage efter i Rold, jo det kunne man da godt.

Nok engang en halvspontan tilmelding til et cykelløb. Jeg kører Rold Rundt om tre dage!
Ca 110 km i alt, altså det samme som jeg skal køre til Træd Til den 7/9. På søndag tager jeg det dog helt med ro, min svoger skal godt rundt, og det samme skal jeg. Så det bliver betegnet som en lang træningstur i roligt pace, men dog med bakkespurter. Der er fra arrangørenes side endda indlagt en egentligt bakkespurt (læs: med præmier) på Rebild Bakke, der også fungerer som slutstigningen før målstregen, så selvfølgelig skal jeg give et forsøg. Bakken vender jeg lige tilbage til sidst i indlægget, først følger en kort gennemgang af den 54 km lange rundstrækning, som altså skal køres to gange.

Ruten
Der er start/målområde i forbindelse med Hotel Comwell Rebild, hvorfra det går mod vest og ind mod Skørping, hvorfra der drejes fra og køres nordpå. De første 10 km her går “kuperet nedad”, men så drejes der ind på Fræervej, hvor den første stigning venter, Col de Fræer som den kaldes på de kanter. 1335 m og 3,7% i gennemsnit, hvoraf de værste procenter ligger ca i midten, hvor den over 600 meter stiger med 4,5% i snit.
Efter toppen går det straks nedad igen, og herefter venter så 10 km med moderate og korte stigninger alt imens det går syd igennem den østlige del af Rold Skov i retning af Arden.
Kort før den 30. km stiger det lettere stejlt mod Myhlenberg, siden følges det af en nedkørelse, inden det over tre km stiger igen op mod Thoruphede, den sidste del af bakken er klassificeret med 3% i snit over 1500 meter. Det er også heromkring at depotet på ruten ligger.
Men nok engang bliver der ikke meget hviletid, faktisk kun 5 km kuperet nedkørelse, før næste stigning venter efter 37 km, Ravnkildebakken. 670 meter med 5,7% i gennesnit, en god generalprøve inden ’spurtbakken’ før målstregen. De sidste 300 meter af bakken, inden vi drejer fra før den flader lidt ud, stiger med næsten 8% i snit!
Efter denne bakke er der 10 relativt flade km hvor syren kan rystes ud af benene, og energidepoterne fyldes.
Men så, efter 51,7 km går det stejlt ned, men det skal ikke blive en sovepude. For bunden af bakken er kun et springbræt til Rebild Bakke. 1150 meter, 6,1% i snit. Og hvis jeg ellers skal tro på dataen fra climbs.dk, så ser det ud til at der en hård bakke, da rytterne ikke har kørt med meget mere end 20 km/t på den bakke. Jeg synes umiddelbart det lyder ret lavt, men jeg vil nu ikke undervurdere den, før jeg har prøvet den.

Og prøvet den, det får jeg. Hele to gange endda. Så, hvis første gang går skidt, så kan jeg bruge de næste 54 km på at lade op til den én gang til…

Alt i alt lover arrangørerne omkring 1000 højdemeter fordelt på de 108 km, det bliver alligevel noget, der kan mærkes i benene, og også en fremragende generalprøve for mig forud for den kuperede Træd Til rute i Vejle. Se evt. højdeprofilen for én rundstrækning herunder:Skærmbillede 2014-08-21 kl. 14.09.29

Der følger naturligvis en løbsbeskrivelse og forhåbentligt også en masse billeder fra den naturskønne rute, jeg satser på at have lidt mere tid og overskud til at fotografere undervejs ift. Tour de Vestfyn, hvor det praktisk talt ikke blive til nogen billeder.