DSC_0015Jah, knapt er pulsen faldet ned fra 160 til 60, før jeg igen blev rastløs. På torsdag flytter min mor fra Grenå til Ebeltoft, og jeg hjælper selvfølgelig til i processen. Og da jeg alligevel ikke har nogle planer de næste par dage og vejret samtidigt bliver udholdeligt, så er det jo helt gennemført naturligt at cykle derop.
Mit eneste problem heri, og ja der var vitterligt kun et, bestod i, at jeg ikke gad at cykle den trivielle landevej fra Kolding og via Aarhus til Grenå. Dét har jeg jo gjort så mange gange før, og den bliver ikke mere spændende af at blive kørt flere gange.
Derfor skulle en ny rute planlægges, og her havde jeg kun en lille håndfuld kriterier:

  • Max to etaper
  • Ca 80-100 km per etape
  • Gerne med primitiv overnatning omkring Silkeborg Søerne
  • Evt. med lidt seværdigheder undervejs

Ud fra de fire punkter åbnede jeg først for udinaturen.dk for at se efter lejrpladser i det område, jeg tænkte at ville sove i. Siden på google-maps for at se på evt. muligheder, og så lige en hurtig sparring med de folk der kender til det område, jeg skal cykle i for at få fif og ideer.
Pøt Mølle er indtilvidere foreslået som et sted, jeg skal cykle forbi. Og efter at have set  denne video fra Pøt Mølle, så skal jeg jo selvfølgelig cykle forbi der. En bakke hvor Chris Anker Sørensen aka Oksen fra Hammel er vokset op på fortjener naturligvis opmærksomhed.

Med de fixpunkter og mine kriterier var det muligt at lave et udkast til en rute. Så jeg åbnede op for min ruteplanner og begyndte at lave ruten bagfra. Altså, fra min slutdestination i Grenå via Pøt Mølle til en lejrplads omkring Ry. Velogmærket ved at undgå de landeveje, som jeg så tit har kørt. Det er blevet til følgende rute (og ja, du ser km bagvendt): 100 km fra Ry til Grenå

Med en startdestination i Ry for anden etape, så kunne jeg begynde at tegne ruten for første etape mellem Kolding og så Ry.
Her var mit eneste kriterie, at jeg for alt i verden skulle undgå landevejen mellem Kolding og Vejle, som nok er de 25 km i Danmark jeg har kørt absolut flest gange i mit liv.
Da jeg samtidigt ikke har noget jeg skal nå, så gør det ikke noget, at der bliver kørt nogle omveje, jeg har jo hele dagen til det.

Så det bliver til en cirka 90 km gennem byer som Tørring, Jelling og Bryrup inden jeg når frem til Ry. Den foreløblige rute ser således ud: 90 km fra Kolding til Ry
Og alt efter hvad tid og ben siger, så kan jeg jo bortset via ruten til etape 2, så jeg dermed får færre km at køre på anden etape, hvor jeg nok er lidt øm bagi og træt i bentøjet. Det må jeg se på, som dagen skrider frem i morgen.
For det er nemlig i morgen jeg starter, således jeg er fremme i Grenå sidst på dagen onsdag og dermed kan nå at hvile lidt, inden der skal flyttes om torsdagen.

Værd at bemærke er det også, at jeg kører turen med let oppakning, hvilket indebærer det basale til overnatning i det fri: sovepost, lille telt og et gasblus og så skiftetøj til flytningen.

Og hvordan jeg så kommer hjem efter flytningen, det må vi se på til den tid… 🙂